Resulttia Solutions — rutkasti resulttia

Resulttia Solutions on urheiluseurojen ja yritysten toiminnan kehittämiseen erikoistunut innovatiivinen ohjelmistoalan yritys. Suunnittelemme ja toteutamme tietokoneohjelmistoja, Internet-palveluita ja huippuunsa viritettyjä välineitä uusille metriluvuille pyrkiville yrityksille, yhdistyksille ja urheilijoille.

Lisätietoja yrityksestä

Artikkeliarkistomme

Yhteystietomme

Resulttia Solutions

045 277 8527
info@resulttia.fi
www.resulttia.fi

Y-tunnus: 1468509-8

Postiosoite:
Resulttia Solutions
Säästäjänkatu 9 G 45
33840 TAMPERE

Yhteyshenkilö:
Mika Salonen
Kehitysjohtaja
045 672 6722
mika@resulttia.fi

07.07.2021

Reaaliaikaisuus avainasia nettijärjestelmissä

Yrityksemme Resulttia Solutions tunnetaan urheilun tulospalvelujärjestelmistä, jotka ovat reaaliaikaisia ja joita nykyisellään käytetään yhä enenevässä määrin sekä kansainvälisissä että kansallisissa biljardisarjoissa ja -kilpailuissa. Etenkin juuri reaaliaikaisuus on avainasia. Ilman reaaliaikaisuutta monet tulospalvelut olisivat kovin erilaisia, ikään kuin 1900-luvulle jämähtäneitä. Jos on reaaliaikaisuus päivän sana tulospalvelujärjestelmissä, samoin voidaan sanoa asianlaidan olevan monissa muissakin Internetiin pohjautuvissa ja perustuvissa järjestelmissä. Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat siitä oivia esimerkkejä.

Kryptovaluuttoja, jotka ovat kryptografiaan eli salakirjoitustekniikkaan perustuvia digitaalisia virtuaalivaluuttoja, on nykyisin noin 5000 erilaista. Maailman tunnetuin kryptovaluutta on Bitcoin. Se ei ole pelkkä valuutta vaan sen arvo perustuu siihen, että Bitcoin on sekä digitaalinen raha että maksujärjestelmä, mikä tarkoittaa käytännössä kymmenistä tuhansista palvelimista koostuvaa verkostoa. Käyttäjiä Bitcoinilla on miljoonia ympäri maailmaa, mikä nostaa sen arvoa entisestään. Bitcoinin arvo muodostuu jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Bitcoin-kurssi on nähtävissä reaaliajassa.

Bitcoin on yksi alkuvuoden kuumista puheenaiheista, joten ilmankos Bitcoinista ja sen arvosta saa nykyään lukea varsin usein. Vuonna 2021 Teslan uutisoitiin ostaneen yli miljardin dollarin arvosta Bitcoinia, jolloin tieto ostosta nosti Bitcoinin jo muutenkin moninkertaisesti noussutta kurssia vielä entisestään. Mutta kun toukokuussa samaisen Teslan toimitusjohtaja Elon Musk viestitti Twitterissä yhden sanan monitulkintaisen viestin, Bitcoinin kurssi suorastaan syöksyi alaspäin. Markkina-arvoltaan suurimman kryptovaluutan kurssi laski huipustaan noin 30 %. Yhdessä ainoassa vuorokaudessa pudotusta tuli miltei 10 %.

Bitcoinin käyttö on saamassa sellaisia mittasuhteita, että heikompaa hirvittää. Juuri hiljattain lehdistä on saatu lukea, miten El Salvador aikoo ottaa kryptovaluutta Bitcoinin käyttöön maan toisena virallisena valuuttana syyskuussa 2021. Bitcoin tulee käyttöön Yhdysvaltain dollarin rinnalla, mutta kuitenkin niin, että esim. palkat ja eläkkeet tullaan jatkossakin maksamaan dollareina. Joka tapauksessa kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kryptovaluutta saa virallisen aseman yleisesti hyväksyttynä maksuvälineenä. Bitcoinien toivotaan helpottavan ulkomailta tehtäviä rahansiirtoja ja vähentävän niihin liittyviä kuluja.

Kryptovaluutan arvon lisäksi puhuttaa sen tuottaminen, louhinta, mistä on tullut ammattimaista toimintaa. Lyhyesti sanottuna louhinnaksi kutsutaan prosessia, jolla luodaan uutta valuuttaa. Bitcoin ei suinkaan ole ainoa louhittava kryptovaluutta, mutta Bitcoinin tuottamisen aiheuttama hiilijalanjälki on kuitenkin huomattava. Bitcoinin louhinta kuluttaa valtavasti sähköä ja aiheuttaa siitä johtuen päästöjä. Bitcoinia louhittaessa suuri joukko tietokoneita ratkoo yhtäaikaisesti monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä.

Kuten tuli jo todettua, Bitcoin ei kuitenkaan ole ainoa käytössä oleva kryptovaluutta. Kryptovaluuttojen kirjo on monipuolistunut huomattavasti. Monet Bitcoinia pienemmistä kryptovaluutoista, joita myös altcoineineiksi kutsutaan, on suunniteltu ominaisuuksiltaan erilaisiksi kuin Bitcoin. Ne saattavat olla esim. nopeampia, kevyempiä tai erilaisiin varmennustapoihin tai kryptografisiin algoritmeihin perustuvia, jos verrataan Bitcoiniin. Koska ne eroavat monessa mielessä Bicoinista, tavallisellekin harrastajalle monien vaihtoehtoisten kryptovaluuttojen louhinta on vielä mahdollista.

Se, että erilaisia kryptovaluuttoja on runsaasti, tarjoaa ihmisille vaihtoehtoja ja lisää mielenkiintoa digitaalista valuuttaa kohtaan. Toisaalta myös riskit huijatuksi tulemisesta kasvavat. Tämän tästä uutisoidaan, miten joku on sijoittanut pienen tai vähän isommankin pääoman houkuttelevalta tuntuneeseen virtuaalivaluuttaan ja ikäväkseen joutunut sittemmin havaitsemaan tulleensa huijatuksi. No, jos ei suoranaisesti huijatuksi, niin ainakin väärinkäsityksiä äkkirikastumisiin liittyen on tapahtunut maailmalla. Monet ovat kantapään kautta oppineet, että rikastuminen ei käykään ihan noin vaan.

Se, mikä Bitcoinissa tuntuu mielenkiintoiselta, on se, että sitä ei voi nostaa automaatista vaan se on täysin digitaalinen kokonaisuus ja järjestelmä. Ja vieläpä reaaliaikainen sellainen. Nähtäväksi jää, mihin saakka Bitcoinin lento kantaa, vai korvautuuko se ajan myötä jollakin toisella virtuaalivaluutalla. Toinen asia, mikä on mielenkiintoinen juuri vaikkapa Bitcoiniin liittyen, on se, miten herkästi sen arvo saattaa vaihdella. Ei tarvita kuin yksi rahamies Elon Muskin twiitti, niin johan on kurssi kovin erinäköinen. Mielenkiintoista!

Yhteistyökumppaneitamme

JM Pool Cues teettää, maahantuo ja myy JM-merkkisiä biljardikeppejä ja muita laadukkaita biljarditarvikkeita.

Resulttia Software on kansainvälisesti toimiva yritys, joka keskittyy Microsoft Windowsissa toimiviin apuohjelmiin, työkaluihin ja muihin ohjelmistoihin, jotka tunnetaan maailmanlaajuisesti helppokäyttöisyydestään ja tehokkuudestaan.

Resulttia Sportswear on tekstiilien jälleenmyyjä, joka toimittaa urheiluseuroille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille T-paidat, pikeet, colleget, takit, housut ja muut tekstiilit omalla logolla ja tekstillä — tai ilman niitä.

Copyright © 1998-2023 Resulttia Solutions