Resulttia Solutions — rutkasti resulttia

Resulttia Solutions on urheiluseurojen ja yritysten toiminnan kehittämiseen erikoistunut innovatiivinen ohjelmistoalan yritys. Suunnittelemme ja toteutamme tietokoneohjelmistoja, Internet-palveluita ja huippuunsa viritettyjä välineitä uusille metriluvuille pyrkiville yrityksille, yhdistyksille ja urheilijoille.

Lisätietoja yrityksestä

Artikkeliarkistomme

Yhteystietomme

Resulttia Solutions

045 277 8527
info@resulttia.fi
www.resulttia.fi

Y-tunnus: 1468509-8

Postiosoite:
Resulttia Solutions
Säästäjänkatu 9 G 45
33840 TAMPERE

Yhteyshenkilö:
Mika Salonen
Kehitysjohtaja
045 672 6722
mika@resulttia.fi

20.10.2020

Verkko-/mobiilimaksut ja nettikäyttäytymismuutos

Resulttia Solutions — tai itse asiassa tuolloinen Webdesign Mika Salonen — oli ensi kertaa tekemisissä verkkokaupankäynnin ja -maksamisen kanssa jo vuosikausia ennen kuin nämä nykyisin käytössä olevat verkkokauppaohjelmistot on kehitetty. Käytössä oli modeemi, joten nykyisistä melkoisen vauhdikkaista ja vikkelistä nettiyhteyksistä ei ollut mitään havaintoa ja sellaisista ei tuolloin osannut edes uneksia. Myös eri maksutapojen yhdistäminen verkkokauppaan, joka oli alusta alkaen täysin itse koodaamamme, oli oma haasteensa. Ei ollut mitään yhtä ja ainoaa palvelua, jolla olisi saanut kaikkien pankkien maksut mahdollistettua. Asiakkaallemme toteuttamassamme verkkokaupassa verkkomaksut olivat mahdollisia vain ja ainoastaan Nordean kautta — ja sillä selvä.

Tuolloin ei ollut valmiita ratkaisuita vaan ne piti itse tehdä, jos halusi saada tiettyihin tarpeisiin toimivan ratkaisun. Nykyään verkkokaupankäynti on täysin toisella tasolla ja se on yleistynyt niin paljon, että tuskinpa moni uskoisi, ellei tietäisi, miten asiat aiemmin hoituivat. Verkko- ja mobiilimaksaminen ovat tulleet jäädäkseen, ne kehittyvät kaiken aikaa, ja jatkuvasti vastaan tulee uusia sovelluksia ja eri tapoja maksaa ostoksia sähköisesti niin tietokoneella, kännykällä kuin muillakin mobiililaitteilla. Jopa kellot ovat älykelloja, joilla voi maksuja maksella niin halutessaan. Lapsuudessa tasku- tai käkikellot olivat jänniä juttuja, mutta kyllähän älykello jo sananakin kuulostaa mielenkiintoisemmalta, ei siitä vaan mihinkään pääse.

Tällä hetkellä erilaiset mobiili- ja verkkomaksutavat ovat kovasti tapetilla. Kolikoita tai ylipäätänsä käteistä ei suositella vaan korttimaksaminen on päivän sana. Toinen on mobiilimaksaminen. Ei tarvitse kuin bussiin astua, niin johan siellä infotaululla matkustajille toitotetaan ja ohjeistetaan, että käteisen käyttöä on syytä välttää ja on suositeltavaa maksaa matka matkakortilla tai kännykkäsovelluksella, nykyaikaisesti mobiilissa. Näin sivusta seuraavan silmin näyttää siltä, että varsinkin opiskelijat ovat ottaneet mobiililiput omakseen. Nuorison maksukäyttäytymistä seuraava vanhempi väki, joka muistaa vielä leimattavat pahviset bussikortit ja markat, ovat kummissaan bussin kyydissä ja heillä on täysi työ pysyä kehityksen kyydissä. Eikä tarvitse olla kuin 40-vuotias, niin johan on ihmeissään, ellei seuraa kehitystä ja tunne eri maksutapojen yhä monipuolistuvaa kirjoa.

Internetin käytön lisääntyminen ja sitä seurannut verkkokaupan kasvu vaikuttavat osaltaan siihen, että ihmiset käyttävät nettipalveluita yhä enemmän ja toisaalta niitä myös tarjotaan ihmisille aina vaan enemmän ja enemmän. Koronan myötä kolikkopelit ovat olleet ainakin ajoittain poissa käytöstä. Nettipelaaminen on kuitenkin mahdollistanut pelaamisen aikana, jolloin automaatit ovat olleet poissa käytöstä, tarkemmin sanottuna poissa pelistä. Nettipeleissä on se hyvä puoli, että aina ei tarvita edes oikeaa rahaa. Leikkirahalla voi kokeilla erilaisia pelejä, esimerkkeinä casino pelit, maksutta ja riskittä.

Teknisessä mielessä tarkasteltuina nykyiset nettipelit ovat jo varsin usein sellaisia, että ne toimivat mobiilissakin. Pelaaminen onnistuu eri laitteilla missä ja milloin tahansa. Kaiken A ja O on helppous. Käytettävyyteen ja ohjeistukseen on panostettu, jotta käyttäjälle kaikki toimisi mahdollisimman helposti ja kaiken jälkeen hänelle jäisi hyvä fiilis. Siitähän netissä on pitkälti kyse. Jos sivusto tai palvelu tuntuu vaikealta, sitä ei käytetä. Vastaavia palveluita, helpommin käytettäviä sellaisia, löytyy useimmiten muualtakin. Nettikäyttäjät ovat nykyään niin laatutietoisia, että mitä tahansa kuraa ei voi heille tarjota. Eletään kuitenkin jo 2020-lukua eikä 1990-lukua, jolloin kilpailu netissä oli vielä vähäistä nykyiseen verrattuna.

Yhteistyökumppaneitamme

JM Pool Cues teettää, maahantuo ja myy JM-merkkisiä biljardikeppejä ja muita laadukkaita biljarditarvikkeita.

Resulttia Software on kansainvälisesti toimiva yritys, joka keskittyy Microsoft Windowsissa toimiviin apuohjelmiin, työkaluihin ja muihin ohjelmistoihin, jotka tunnetaan maailmanlaajuisesti helppokäyttöisyydestään ja tehokkuudestaan.

Resulttia Sportswear on tekstiilien jälleenmyyjä, joka toimittaa urheiluseuroille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille T-paidat, pikeet, colleget, takit, housut ja muut tekstiilit omalla logolla ja tekstillä — tai ilman niitä.

Copyright © 1998-2023 Resulttia Solutions