Resulttia Solutions — rutkasti resulttia

Resulttia Solutions on urheiluseurojen ja yritysten toiminnan kehittämiseen erikoistunut innovatiivinen ohjelmistoalan yritys. Suunnittelemme ja toteutamme tietokoneohjelmistoja, Internet-palveluita ja huippuunsa viritettyjä välineitä uusille metriluvuille pyrkiville yrityksille, yhdistyksille ja urheilijoille.

Lisätietoja yrityksestä

Artikkeliarkistomme

Yhteystietomme

Resulttia Solutions

045 277 8527
info@resulttia.fi
www.resulttia.fi

Y-tunnus: 1468509-8

Postiosoite:
Resulttia Solutions
Säästäjänkatu 9 G 45
33840 TAMPERE

Yhteyshenkilö:
Mika Salonen
Kehitysjohtaja
045 672 6722
mika@resulttia.fi

20.10.2020

Netti pullollaan nettioppaita muodossa ja toisessa

Tätä artikkelia mietittäessä tuli hieman fundeerattua sitä, mitä kaikkea informaatiota Internetistä löytyy. Siis sellaista informaatiota, minkä läpikäynti lisää omaa tietämystä ja on edes jollakin tavalla opettavaista. Wikipedia nyt ainakin tuli heti mieleen palveluna, josta löytyy tietoa asiasta kuin asiasta ja myös sen vierestä. Oma lukunsa ovat tekstimuotoiset käyttöoppaat, joita löytyy koneisiin ja laitteisiin digiboksista kodinkoneisiin saakka. On toisinaan kätevämpää lukea sama asia netistä kuin paperinipusta, jota myös manuaaliksi kutsutaan, koska nettisivulta tai sähköisessä muodossa olevassa PDF-manuaalista voi tietoa etsiä kirjoittamalla tekstihakuun sanoja, jotka toivoo tekstistä löytävänsä.

YouTubesta on kätevää katsoa, miten jokin asia tehdään käytännössä tai miten joku toinen tekee itselle jo tutun asian tai askareen. Viimeksi tuli katsottua laminaattilattian ja biljardipöydän veran asennusta, ihan vaan mielenkiinnosta. Tämmöiset kodin remontointiin liittyvät asiat ja monet muut käytännön asiat ovat kätevästi omaksuttavissa videomuotoisista oppaista. On kuitenkin monia asioita, joista on parempi lukea mustaa valkoiselta kuin katsoa videoita, joissa asiaa suu vaahdossa selostetaan. Video ei tekstiä täysin korvaa — ja hyvä niin! On kuitenkin hienoa, jos voi valita, missä muodossa olevaa opasta haluaa käyttää omana tiedonlähteenään. Välillä voi lukea ja toisiaan taas katsoa videota, ikään kuin oman fiiliksen mukaan.

Nykyään Internet on tupaten täynnä erilaisia verkkopalveluita ja niihin liittyviä tarjouksia, koodeja ja vaikka mitä, joita käyttämällä saa alennusta tai muita etuja kyseistä palvelua käyttäessään. Jotta käyttäjä saa kaiken hyödyn verkkopalvelusta irti, ei palveluntarjoajalta riitä, että se opastaa pelkästään verkkopalvelun itsensä käyttöä. Peruskäytön lisäksi on tarpeen opastaa näiden lisäominaisuuksien ja etuisuuksien käyttöä. Tämä voi tapahtua vaikkapa usein kysyttyihin kysymyksiin vastaamalla, chattipalvelun avulla tai muuten vaan kattavalla, yksityiskohtaisella ohjeistuksella.

Varsin usein verkkopalvelun kylkiäisenä onkin melkoisen muhkea ja monipuolinen ohjesivusto tai vaikkapa blogi, josta voi lukea lisätietoja varsinaiseen verkkopalveluun sekä sen toiminnallisuuksiin ja ominaisuuksiin liittyen. Joskus on tarpeen aloittaa opastus ja ohjeistus aivan alusta, alkeista. Keskeiset verkkopalveluun ja sen käyttöön läheisesti liittyvät termit on hyvä tehdä tutuiksi, elleivät ne verkkopalvelun käyttäjille sitä jo ole. Niinpä nettipelioppaat selittävät esim. sen, mitä kasinobonukset ovat, mihin niitä käytetään ja mitä kaikkea niihin liittyy. Netissä kun kerran ollaan, niin tottahan toki nettipeleistä on informaatiota erittäin runsaasti. Infoa, ohjeita ja oppaita on sen verran paljon, että joku voisi sanoa tietoähkyn olevan mahdollinen. Tämä näin niin kuin leikkisästi sanottuna, mutta joka tapauksessa oppaita piisaa yllin kyllin.

Olipa Internetissä oleva opas sitten kuvaa, ääntä, videota tai tekstiä, muoto ei ratkaise oppaan tarpeellisuutta. Paljon riippuu siitä, mille kohderyhmällä käyttö- tai muu opas on suunnattu ja miten laadukkaasti se on toteutettu. Se on hyvä muistaa, että toinen tykkää videoista, mutta toinen tykkää lukemisesta ja pitkistäkin opasteksteistä. Parhaassa tapauksessa opas sisältää infoa monessa eri muodossa tai se on muunnettavissa eri muotoihin, jolloin se palvelee monipuolisesti lisäinformaatiota tarvitsevia. Kuten on jo tullut todettua, netissä oppaita kyllä riittää, joten useampaa samanlaista ei kannata tehdä. Oppaan on joko tarjottava jotain uutta tai sen on oltava toteutukseltaan riittävän mielenkiintoinen, jotta opasta käytetään eikä se jää tarpeettomana bittiavaruuteen.

Yhteistyökumppaneitamme

JM Pool Cues teettää, maahantuo ja myy JM-merkkisiä biljardikeppejä ja muita laadukkaita biljarditarvikkeita.

Resulttia Software on kansainvälisesti toimiva yritys, joka keskittyy Microsoft Windowsissa toimiviin apuohjelmiin, työkaluihin ja muihin ohjelmistoihin, jotka tunnetaan maailmanlaajuisesti helppokäyttöisyydestään ja tehokkuudestaan.

Resulttia Sportswear on tekstiilien jälleenmyyjä, joka toimittaa urheiluseuroille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille T-paidat, pikeet, colleget, takit, housut ja muut tekstiilit omalla logolla ja tekstillä — tai ilman niitä.

Copyright © 1998-2024 Resulttia Solutions