Resulttia Solutions — rutkasti resulttia

Resulttia Solutions on urheiluseurojen ja yritysten toiminnan kehittämiseen erikoistunut innovatiivinen ohjelmistoalan yritys. Suunnittelemme ja toteutamme tietokoneohjelmistoja, Internet-palveluita ja huippuunsa viritettyjä välineitä uusille metriluvuille pyrkiville yrityksille, yhdistyksille ja urheilijoille.

Lisätietoja yrityksestä

Artikkeliarkistomme

Yhteystietomme

Resulttia Solutions

045 277 8527
info@resulttia.fi
www.resulttia.fi

Y-tunnus: 1468509-8

Postiosoite:
Resulttia Solutions
Säästäjänkatu 9 G 45
33840 TAMPERE

Yhteyshenkilö:
Mika Salonen
Kehitysjohtaja
045 672 6722
mika@resulttia.fi

27.10.2016

Webhotellit ja niiden valitsemisen vaikeus

Resulttia Solutions on usean webhotellipalveluita tarjoavan yrityksen jälleenmyyjä. Tämä johtuu lähinnä siitä, että sekä itsellämme että asiakkaillamme on niin monenlaisia tarpeita verkkosivustojensa, sähköpostiensa ja muiden käyttämiensä palveluiden suhteen, että aina ei ole ihan yksinkertaista ja helppoa löytää juuri omiin tarpeisiin sopivaa webhotellia. Pitäisi olla webhotelli eli tila kotisivuille ja sähköposteille, joka olisi samaan aikaan luotettava, ominaisuuksiltaan mahdollisimman kattava ja luonnollisesti myös hinnaltaan kilpailukykyinen.

On hyvä asia, jos on useita vaihtoehtoja, joista valita. Täytyy kuitenkin samaan hengenvetoon todeta, että tässäkään tapauksessa vaihtoehtojen liian suuri määrä ei ole hyväksi, koska homma menee helposti liian vaikeaksi. Webhotellia ei parane valita arpomalla tai arvalla, mihin hommaan paremmin sopii Suomiarvat. Sen sijaan apua parhaan mahdollisen webhotellin valintaan kannattaa hakea niin asiantuntijoilta kuin erilaisilta vertailusivustoilta. Myös käyttäjien kokemuksia kannattaa netistä etsiskellä ja lueskella.

Erilaiset webhotellien vertailua varten perustetut sivustot ovat tutustumisen arvoisia, jos webhotellin valinta tuottaa tuskaa tai peräti harmaita hiuksia. Joskus on toki muutenkin hyvä miettiä muita vaihtoehtoja eikä aina kangistua vanhaan, tuttuun ja turvalliseen. Osittain tämä on kyllä väärin sanottu, sillä turvalliseen ja luotettavaan kannattaa aina kallistua. Kannattaa kuitenkin katsoa, saisiko samalla rahalla jostain vieläkin luotettavamman webhotellin. Palveluntarjoajissa ja eri paketeissa on eroja, se kannattaa aina muistaa. Hinnan lisäksi mm. se, kuuluuko hintaan verkkotunnus vai ei, vaikuttaa olennaisesti kokonaishintaan.

Yksi asia, mihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, on webhotellin laajennettavuus. Voi hyvinkin olla, että ensivaiheessa ei tarvita tietokantaa, mutta joskus myöhemmin MySQL- tai muulle kannalle olisikin tarvetta. Kannattaa siis katsoa, montako tietokantaa voi olla, montako verkkotunnusta, paljonko levytilaa ja paljonko kuukausittaista liikennettä. Usein käy niin, että levytila loppuu kesken, jos on tyydytty halvimpaan mahdolliseen pakettiin, jossa ominaisuudet ovat hinnan tapaan minimissä. Tai sitten ei ole tukea ohjelmointikielille, joita myöhemmin saatetaan tarvita.

Asiat, joita kattavimmistakaan vertailuista ei näe, ovat palvelun luotettavuus ja toimivuus sekä asiakaspalvelun laadukkuus ja nopeus. Webhotelli toimii joko hyvin huonosti, huonosti, keskinkertaisesti, hyvin tai erittäin hyvin. Sama pätee asiakaspalveluun. Ei kannata tyytyä huonoon tai edes keskinkertaiseen, koska hyvääkin on tarjolla. Eri palveluntarjoajista ja heidän webhotellipaketeistaan kannattaa kysellä tutuilta, jos jollakulla sattuisi olemaan omakohtaista kokemusta, tai sitten voi netistä etsiä kommentteja.

Webhotelleista puhuttaessa eräs huomioitava seikka on niiden sijainti, siis maantieteellinen. Sopii miettiä, halutaanko kotisivutilassa olevia tiedostoja tai muita tietoja luovuttaa Suomen tai EU-alueen ulkopuolelle vai halutaanko pysytellä visusti maamme rajojen sisäpuolella. Jos webhotellipalvelu ei ole täysin kotimainen, voi olla, ettei sitä tietoa tuoda esiin kovinkaan näkyvästi. Kannattaa kuitenkin ottaa asiasta selvää ennen tilauspäätöstä.

Kuten todettua, hyviä ratkaisuita webhotelliongelmiin on olemassa. Resulttia Solutionsin kautta löytyy webhotelleita moniin eri tarpeisiin. Teemme yhteistyötä niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin palveluntarjoajien kanssa.

Yhteistyökumppaneitamme

JM Pool Cues teettää, maahantuo ja myy JM-merkkisiä biljardikeppejä ja muita laadukkaita biljarditarvikkeita.

Resulttia Software on kansainvälisesti toimiva yritys, joka keskittyy Microsoft Windowsissa toimiviin apuohjelmiin, työkaluihin ja muihin ohjelmistoihin, jotka tunnetaan maailmanlaajuisesti helppokäyttöisyydestään ja tehokkuudestaan.

Resulttia Sportswear on tekstiilien jälleenmyyjä, joka toimittaa urheiluseuroille, yhdistyksille, yrityksille ja yksityisille T-paidat, pikeet, colleget, takit, housut ja muut tekstiilit omalla logolla ja tekstillä — tai ilman niitä.

Copyright © 1998-2023 Resulttia Solutions